960true dots bottomright 100true false 5000none
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2

Maak een boeiende tocht langs de Groninger Veenkolonien

Windkracht 8

Kapiteinshuis

WINDKRACHT 8 is een dagvullend arrangement geheel in het kader van de ‘schippers van stoal’. Weer en wind trotserend brachten zij op binnen- en buitenwateren, de Groninger Veenkoloniën voorspoed en wereldfaam.

U wordt in het Veenkoloniaal Museum in Veendam ontvangen met koffie en Pekelder Kofjes. Na een diaserie over de veenkoloniale zeevaart en een rondleiding door de zee- en binnenvaartzalen van het museum maakt u een wandeling langs de zeemansgraven op de oude Veendammer begraafplaats. Rond de middag wordt in Hotel-Restaurant Parkzicht een Veenkoloniale lunch geserveerd. Parkzicht ligt pal naast het Veenkoloniaal Museum. Na de lunch vertrekt u richting Nieuwe Pekela. Als u met een touringcar komt kunt u als optie een gids meekrijgen in de bus, die één en ander vertelt over de regio. Bij de Tweede Sluis te Nieuwe Pekela krijgt u uitleg over de veenkoloniale kanalen en sluizen.

Tenslotte bezoekt u in Nieuwe Pekela het Kapiteinshuis. Ook het daarvoor gelegen, uit 1894 stammende museumschip Familietrouw kan worden bezocht, mits ze niet onderweg is.

Minimale groepsgrootte: 8 personen
Maximale groepsgrootte: 50 personen