Arrangementen

Windkracht 8

U maakt een boeiende tocht in de Groninger Veenkoloniën tijdens dit dagvullend arrangement, geheel in het kader van de ‘schippers van stoal’. Weer en wind trotserend brachten zij op binnen- en buitenwateren, de Groninger Veenkoloniën voorspoed en wereldfaam.

U wordt in het Veenkoloniaal Museum in Veendam ontvangen met koffie en Pekelder Kofjes. Na een diaserie over de veenkoloniale zeevaart en een rondleiding door de zee- en binnenvaartzalen van het museum maakt u een wandeling langs de zeemansgraven op de oude Veendammer begraafplaats.

Rond de middag wordt in Hotel-Restaurant Parkzicht een Veenkoloniale lunch geserveerd. Parkzicht ligt pal naast het Veenkoloniaal Museum. Na de lunch vertrekt u richting Nieuwe Pekela. Als u met een touringcar komt kunt u als optie een gids meekrijgen in de bus, die één en ander vertelt over de regio. Bij de Tweede Sluis in Nieuwe Pekela krijgt u uitleg over de veenkoloniale kanalen en sluizen.

Tenslotte bezoekt u in Nieuwe Pekela het Kapiteinshuis. Ook het daarvoor gelegen, uit 1894 stammende museumschip ‘Familietrouw’ kan worden bezocht, mits ze niet onderweg is.

Minimale groepsgrootte: 8 personen
Maximale groepsgrootte: 50 personen

Boekingen arrangementen:
Veenkoloniaal Museum Veendam
0598 – 364224
strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl

Slider

‘In het Voetspoor van de Kapiteinsvrouw’

Meer dan 60% van de Nederlandse vloot kwam rond 1850 uit de Groninger Veenkoloniën en kapiteinsvrouwen stonden hun mannetje. Een vrouw aan boord bracht hier absoluut geen ongeluk. Treed in het voetspoor van de kapiteinsvrouw en maak kennis met hun verhaal. Behalve het Veenkoloniaal Museum bezoekt u de monumentale begraafplaats in Veendam en het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela.

Dit arrangement is al vanaf 8 personen te boeken.
Lunch, koffie of borrel is ook mogelijk.

Boekingen arrangementen:
Veenkoloniaal Museum Veendam
0598 – 364224
strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl